lördag 7 januari 2012

Otäckt och spännande

Petter Lidbeck är en av Sveriges bästa barnboksförfattare och nu upptäckte jag helt plötsligt att han även skriver vuxendeckare under psedunymen Hans Koppel. Jag läste hans mycket otäcka, men samtidigt väldigt spännande deckare Kommer aldrig mer igen, där många olika trådar som från början knyts ihop efterhand och bildar en skrämmande historia.
Precis som i många andra deckare är det gamla synder som kommer ikapp och som straffas mycket hårt. Huvudhistorien handlar om en familj, Ylva och Mike och deras dotter. Ylva blir kidnappad på vägen hem från jobbet och när de flesta tror att det är Mike som ligger bakom så gör polisen ingen större utredning. Dock är Ylva levande och hållas fången och bryts sakta ner alldeles nära sitt eget hem.
Jag har läst mycket otäckt och även sett mycket på TV:n men just denna boken lämnade en ruggig känsla som höll i sig länge och till och med givit lite lättare mardrömmar. Så gillar ni spänning och att bli skrämd läs denna spännande bok, som var väldigt lättläst.

Petter har verkligen inte svikit sitt författarskap genom att skriva vuxendeckare, men jag gillar att han skriver under pseudonym.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar